Ondanks vier treffers blijft Excelsior steken op gelijkspel

30 January 2021, 17:16 uur
Rotterdam & Regio
ANP
Marinus Dijkhuizen.

In een doelpuntrijke wedstrijd is Excelsior zaterdagmiddag op eigen veld tegen FC Den Bosch niet verder gekomen dan een gelijkspel. Het werd op Woudestein 4-4. Excelsior kwam door treffers van Reuven Niemeijer (2x) en Joël Zwart op een 3-0 voorsprong. Die derde Kralingse treffer viel in het begin van de tweede helft, maar daarna ging het bij de gasten draaien. Jizz Hornkamp hielp de Brabanders aan een sensationele comeback door uiteindelijk vier keer te scoren.

Dat deed hij na de 3-0 twee keer. De Rotterdammers werden toen al nerveus, maar uit een strafschop leek Luigi Bruins toch de overwinning veilig te stellen: 4-2. Maar FC Den Bosch en Jizz Hornkamp gaven niet op en scoorden nog twee keer. In blessuretijd kregen beide clubs nog kansen om de volle buit binnen te halen. Dat lukte niet. In de slotfase werd Robin van der Meer van Excelsior met een rode kaart uit het veld gestuurd. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen schiet weinig op met het gelijkspel.